Over ons

Over Ons

Energie besparen of verduurzamen is een hot item. Of het je nu te doen is om het milieu of om je eigen portemonnee, beide keren draait het om je energieverbruik. Maar waar begin je? Welke maatregelen zijn zinvol en is er een bepaalde volgorde waarin ze uitgevoerd moeten worden? Hoe en waar vraag je offertes op? Wat is een verstandige keuze? En moeten we allemaal van het gas los?
Hier zijn geen pasklare antwoorden op, omdat iedere situatie en iedere persoon weer anders is. De een heeft bijvoorbeeld een smalle beurs, de ander wil compleet gasloos wonen en iedereen heeft een verschillend idee bij wooncomfort. En het maakt natuurlijk ook verschil of je particulier bent of een vereniging of bedrijf hebt.

Stap 1: Schakel een energiecoach in

Een energiecoach is een onafhankelijke partij, die samen met jou gaat kijken wat je huidige situatie is en welke maatregelen jij kan nemen. De energiecoaches van Hofman Interactief komen bij jou thuis en gaan samen met jou door je woning, op zoek naar praktische bespaarmogelijkheden. Wij kijken bijvoorbeeld of de cv-ketel nog goed werkt, welke verlichting je hebt en hoe je woning geïsoleerd is. Op basis hiervan brengen we je een advies uit, waarmee we samen aan de slag kunnen. Samen ja, want Hofman Interactief is van mening dat samenwerken jou helpt. Naar een lagere energierekening en een energiezuiniger huis. En daar is bewustwording voor nodig. Zie ons als de stok achter de deur om jou in beweging te krijgen naar energiebesparing.

Stap 2: Meterstanden bijhouden

Pas als je weet wat jouw energieverbruik is, kun je er iets aan veranderen. En dus houd je je meterstanden bij. Zo word je je bewust van je verbruik. En gemotiveerder om ook echt iets te gaan veranderen. Op deze manier krijg je de controle over je energiekosten.

Stap 3: Maatregelen nemen

Dat verduurzamen niet duur hoeft te zijn, laten we je graag zien. Soms is het al genoeg om de kachel een graad lager te zetten, of helpt het al als je ledlampen of tochtstrips neemt. Eenvoudige en goedkope maatregelen, die voor iedereen bereikbaar zijn. Maar wij kijken ook naar het grotere geheel. Heb je iets meer te besteden, dan kunnen we ook kijken naar zonnepanelen, een warmtepomp of verschillende isolatiemaatregelen. Wij werken altijd vanuit het principe ‘eerst besparen, dan pas opwekken’. Wil je graag van het gas los? Wij geven je eerlijk en onafhankelijk advies over de ins en outs van gasloos wonen.

Scroll to top